Press "Enter" to skip to content

Elkezdődött a budapesti Zrt. sümegi építkezése

Január végén elkezdődött a Sport utcában található területen a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. építkezése. A budapesti Zrt. 2018. július 23-án kapott építési engedélyt a Pápai Járáshivataltól Kézilabda Munkacsarnok építésére, tavaly decemberben pedig megtörtént a kivitelező kiválasztása is.

  • Sümegi kézilabda munkacsarnok tervrajz (felülnézet)
  • Sümegi kézilabda munkacsarnok tervrajz (front)

Az országban elsőként 16 településen fog ilyen csarnokot építtetni a BMSK Zrt., többek között Lenti, Hévíz, Makó, Budapest, Komló, Bácsalmás mellett Sümegen is.

A kézilabda munkacsarnok egy 7,55 m szabad belmagasságú küzdő részből, 150 ülőhelyes nézőtérből és az ezekhez tartozó földszintes kiszolgáló blokkból fog állni. A 23×44 méter területű küzdőtér függönnyel kétfelé osztható.

Sümegi Kézilabda Munkacsarnok látványterve
Kézilabda Munkacsarnok látványterve

A kivitelezést az SZ-L BAU Kft. végzi, az építkezés nettó 852 millió forint, melyet teljes egészében a BMSK Zrt. fizet a számára biztosított központi költségvetési forrásból.

  • Sport utca a Kézilabda Munkacsarnok nélkül
  • Sport utca a Kézilabda Munkacsarnok látványtervével

Öröm, hogy a sok-sok település között a budapesti Zrt. Sümegen is létesít egy ilyen munkacsarnokot, ahol Sümeg és a térség minden korosztálya sportolhat.

Hajrá Sümeg!

Minden jog fenntartva © 2019-2021