Press "Enter" to skip to content

Gondolatok az oltási igazolványról

Február 12-én (péntek) megjelent a koronavírus elleni védettséget igazoló igazolványok bevezetéséről szóló 60/2021. (II.12.) számú kormányrendelet. Az oltási igazolványokat már március 1-jétől lehet igényelni, akik pedig már megkapták a második oltást is, azok automatikusan, ingyen postán kapják meg az igazolványt.

Gulyás Gergely miniszter úr a rendelet megjelenésének hetében kijelentette, hogy ez az igazolvány nem biztosít előnyöket senkinek sem. Viszont érdekes, hogy a megjelent kormányrendeletben már az olvasható, hogy az „igazolvány kizárólag a személyi igazolvány felmutatásával együtt lesz érvényes”!

Ha nem ad előnyöket és hátrányokat, akkor miért is kell mutogatni azt az oltási igazolványt közösen a személyivel? Jó kérdés! 🤔🤔🤔

Hogy a beoltott állampolgár kap egy papírt a megkapott oltásról, abban nincs semmi meglepő, de hogy ezt miért kell hivatalos plasztik igazolványformába önteni, hát nem tudom…

Az oltási igazolványt három módon lehet megszerezni:

1️⃣ Ha az állampolgár megkapta a második oltást is (igaz, hogy mikor és melyiket, azt talán Fortuna istennő tudja megmondani hitelesen ma Magyarországon)

2️⃣ Ha valaki igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen.

3️⃣ Aki átesett a fertőzésen, de nem tudott erről és ezt a saját költségén elvégzett vizsgálat után utólag igazolja.

Ennek a vizsgálatnak a díja 11.000 Ft és ebben az esetben a koronavírus elleni védettséget igazoló igazolvány 6 hónapig érvényes.

Az oltási igazolvány ára, melyet fizetni kell az állampolgárnak, 3.000 Ft. Ez nem nagy összeg, viszont számoljunk csak:

Aki megkapta az oltást 340.000 fő, aki igazoltan átesett és meggyógyult közel 300.000 ember.

Nekik – kb. 640.000 embernek – ingyenes lesz az előnyökkel és megkülönböztetéssel járó oltási igazolványokhoz jutás.

Viszont a jelen adatok alapján több mint 9 millió honfitársunk, ha akar ilyen igazolványt, fizetnie kell érte!

11.000 Ft + 3.000 Ft/fő, tessék ezt kiszorozni!

Nagyon úgy tűnik, hogy valaki(k) ezen is milliárdokat fognak keresni! Persze tudom, hogy a kormány precízen hajtja végre a pontos és világosan, előre kidolgozott tervét! Mondjuk akkor nem értem, miért kell milliárdokból konzultálni ismét és miért az emberektől várja a véleményt, hogy mit is tegyen…

Hogy ebben az oltási igazolvány kiállításban nagy pénz lesz, az látható. Ahogy az is, hogy a kiállított igazolványok előnyt fognak nyújtani egyes állampolgároknak. Tehát lesznek első és másodrendű polgárok!

A tervek szerint első körben az állami közintézményekbe oltási igazolvánnyal lehet majd belépni, könnyen bejutni, bizonyára a maszkviselés marad. Aztán a kijárási korlátozás is lazább lehet majd, akiknek lesz oltási igazolványuk, igaz rendőr legyen a talpán, aki ezt leellenőrzi.

Akik pedig nem akarják beoltatni magukat, mert nem bíznak az egészségügyi témában orvosok helyett nyilatkozó politikusnak, és mert félnek beoltatni magukat kamionról leesett kínai, orosz vakcinával, azok másodrangú állampolgárok lesznek a hazájukban.

Igaz, volt már ilyen 1939 és 1945 között, csak akkor nem igazolvánnyal, hanem sárga Dávid csillaggal különböztették meg az embereket.

De az is másodrangú állampolgár lesz a saját hazájában, akinek nem lesz 11.000 + 3.000 Ft-ja arra, hogy szerezzen egy papírt, miszerint átesett egyszer valamikor a koronavírus-fertőzésen.

Persze tudom, mindez az emberek védelmében történik! Ahogy a vendéglátósok, szálloda- és panziótulajdonosok érdekében is történik és teszik őket tönkre, adósítják el őket 10 évre.

Azt pedig csak halkan jelzem, hogy a 2022-es országgyűlési választások szavazókörei 99 százalékban közintézményekben vannak, tehát a tervek szerint oda is csak oltási igazolvánnyal lehet belépni.

Nyilván ez is az emberek érdekében…

Németh Szabolcs

Minden jog fenntartva © 2019-2021