Press "Enter" to skip to content

20 nap telt el COVID intenzív osztályra történő jelentkezésem óta

Kereken 20 nap telt el azóta, hogy több dunántúli kórház COVID intenzív osztályára beadtam a jelentkezésem, mint intenzív ellátásban jártas aneszteziológiai szakasszisztens. Természetesen önkéntesként dolgoznék, ahogy a mentőknél is teszem.

Eddig sajnos csak Zalaegerszegről, Tapolcáról kaptam választ. Ajkáról, Győrből, Veszprémből, Keszthelyről, Nagykanizsáról még semmit sem reagáltak, pedig tudomásom szerint mindenhol óriási szakemberhiánnyal küzdenek.

A tapolcai kórházigazgató azt írta, hogy nincs COVID ellátás, így nincs szükség a munkámra, Zalaegerszegről pedig azt a választ kaptam, hogy alacsony a betegek száma, így ellátásukat fennakadások nélkül tudják biztosítani. Ezek mellett javasolták, hogy mivel a nagykanizsai és veszprémi kórházakban is nő az ellátottak száma, ezért vegyem fel velük a kapcsolatot.

Pedig óriási a gond!

Dolgozók elmondása szerint már 10-20 intenzív ellátásra szoruló beteg jut egy szakdolgozóra az optimális 2-3 helyett.

Ezáltal egyre több ember hal meg. 😔

Rendkívül elkeserítő és aggasztó, hogy miközben már az orvostanhallgatók (Orbán Viktor szerint „inasok”) mellett a civil életből is önkénteseket toboroznak, addig szakképzett, több éves gyakorlattal rendelkező szakdolgozót válaszra sem méltatnak.

Vajon mi lehet az ok? 🤔

Szerintem mindannyian sejtjük… 😔

Szomorúan hallom, ahogy már a mentőknél végzett önkéntes munkámat is szeretnék ellehetetleníteni „bizonyos körök”, úgy egyre nyilvánvalóbb, hogy a párt vezérelt kórházvezetők is politikai okokból nem mernek reagálni.

Miközben már a napi 200 fölötti halálozások számával világelsők lettünk, a súlyos szakemberhiány egyre több életet követel, egyesek számára nem az emberéletek megmentése a fő prioritás, hanem különféle politikai okok.

Akik ilyen „szorgalmasan” közre jártak abban, hogy válaszra se méltassanak az említett kórházak, nekik több ezer honfitársunk nevében üzenem: az ő lelkükön szárad, ha ezáltal még több ember veszíti életét!

Arra kérem őket, tegyék félre a politikát, mert most mindenkire szükség lenne!

Rig Lajos

Forrás: Rig Lajos Facebook-oldala

Minden jog fenntartva © 2019-2021