Közlemény

Közlemény

Egy friss nyilatkozatban a FIDESZ Sümegi Alapszervezet egyik tagja kifejezte hitét a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogában, elismerve a Sümegi emberek körében növekvő jogos felháborodást a diploma és a milliós fizetés kapcsán. Felbontották a csoportjukat körülvevő hallgatást, és hangsúlyozták a helyzet alapos vizsgálatának szükségességét. Arra sürgették, hogy a panaszok meghallgatása, lehetséges szálak kezelése, a megfelelő bűnügyi eljárások betartása és a jogszabálysértés kizárása kiemelt fontosságú legyen az ilyen ügyek kezelése során.

Csalódását fejezte ki amiatt, hogy az adott érettségi ügy nem a várt módon zárult, a képviselő hangsúlyozta a sümegiek csoportjuk iránti bizalmának és hitének elvesztését. Keresztény hitű jobboldali személyiségként elhatárolták magukat a hamis érettségi bizonyítványokkal és csalással járó cselekményektől, elítélve mindenkit, aki ilyen módon előnyhöz jut.

A képviselő úgy döntött, hogy kilép a Sümegi Fidesz Alapszervezetből, és a város Fidesz-vezetésén belüli erkölcsi válság miatt kilépett az Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsági tagságából. Arra buzdították a többi tisztességes és becsületes egyént, hogy ne féljenek állást foglalni, hangsúlyozva, hogy inkább erkölcsi elvek, mint politikai utasítások érdekében kell cselekedniük.

A képviselő sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az erkölcsileg elfogadhatatlan érettségi ügy következményekkel járhat Fenyvesi Zoltán képviselő úr és esetleg mások számára is. Kiemelték a Veszprém megyei városok jobboldali, igaz és becsületes polgármestereinek elhatárolódását Végh Lászlótól és az általa fenntartott államtól. A lemondás mától hatályos.