Press "Enter" to skip to content

Közlemény

Tisztelt Sümegi Polgárok! Kedves Barátaim!

Hiszem és vallom: az alaptörvényi jog, hogy a vélemény szabad. Ezért, mint a FIDESZ Sümegi Alapszervezetének tagja úgy gondoltam megtöröm a csendet, ami eddig körülvette a csoportunkat.

Az érettségi és a milliós fizetés miatt egyre csak dagad az emberek jogos felháborodása itt Sümegen. Látni és olvasni, hogy egy tagtársunk milyen eszközzel és lehetőséggel élt, ami most a rendőrségnek köszönhetően kiderült. Én azt gondoltam, hogy ennek a bizonyos érettségi-ügynek a végére hamar pont kerül. Sajnos nem így lett.

Lehet magyarázni, jogászkodni, másra mutogatni, de ettől a tények nem változnak meg, a sümegi emberek bizalma, hite veszett el, amit korábban irántunk éreztek.

Mint jobboldali gondolkodású, keresztény hitvallású ember elhatárolódom minden ilyen cselekedettől és elítélek mindenkit, aki hamis érettségivel és csalással jutott vagy jut előnyhöz. Ezt az én gyomrom nem veszi be és én nem is kívánok ehhez tovább, akár hallgatással asszisztálni.

Nem kívánok egy olyan Fidesznek tagja lenni, aki megtűri az ilyen embereket, helyén tartja, sőt védi. Nem kívánok tovább ezek után az önkormányzat tagja sem lenni, mert én minden nap tükörbe szeretnék nézni és bátran vállalom véleményem. Morálisan súlyos válságba került a város Fideszes vezetése, ami miatt mélységesen szégyellem magam.

Én merek lépni és minden jellemes, őszinte embert arra bíztatok, hogy ne féljetek. Sümegért kell dogozni, tenni nem az aktuális politikai utasításnak, ami egy ilyen helyzetben morális szempontból elfogadhatatlan. Sajnálom, hogy ilyen előfordulhatott és következmények nélkül maradt eddig.

Végezetül annyit, hogy ez a nagyon rövidlátó és erkölcsileg vállalhatatlan érettségi-ügy magával fogja rántani Fenyvesi Zoltán képviselő urat is és még ki tudja, kit. A Veszprém megyei városok jobboldali, igaz és őszinte polgármesterei sorban határolódnak el a Végh Lászlótól és az általa fenntartott állapottól.

A mai nappal a kialakult morális és tarthatatlan helyzet miatt kilépek a Fidesz Sümegi Alapszervezetéből és lemondok az Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsági tagságomról is.

Kedves képviselő társak, most már rajtatok múlik minden.

Hajrá Magyarország, Hajrá Sümeg!

Sümeg, 2021. április 13.

Pető Zoltán
Sümegi Fidesz alapszervezet volt tagja

Minden jog fenntartva © 2019-2021