Press "Enter" to skip to content

Törvénysértés Navracsics Tibor kampányában

Ülést tartott a Veszprém megye 03. számú Országgyűlési egyéni Választókerületi Választási Bizottság. A bizottság a 8/2022.(II.25.) számú Határozatával megállapította, hogy Bedő Lajos, Zalahaláp polgármestere törvénysértést követett el, mikor február 22-én arra utasította a településen közmunka céljából foglalkoztatott személyeket, hogy munkaidőben, a munkaszerződésükben nem szereplő politikai kampánytevékenységet folytassanak.

Mint ismeretes egy videófelvétel buktatta le Bedő Lajos polgármestert, aki a körzetben induló Navracsics Tibor kampánygyűlésének szórólapjait hordatta ki közmunkásokkal, akik félve attól, hogy elveszítik az állásukat elvégezték ezt a politikai feladatot.

A Választási Bizottság határozatában megállapította, hogy a zalahalápi polgármester, mikor Navracsics Tibor kampányszórólapját ilyen körülmények között kihordatta súlyosan megsértette a 2013. évi XXXVI. évi, a választási eljárásról szóló törvény 2. § (1) bek. a), c), e) pontjait, mely a választás tisztaságát és egyenlőségét garantálja. Érdekesség, hogy ezen törvényt még 2013-ban épp az a Navracsics Tibor terjesztette a parlament elé, mint igazságügy miniszter, akinek most törvénysértően, a választás tisztaságát megsértő kampányszórólapját terjesztették.

A törvénysértő zalahalápi polgármestert a Választási Bizottság eltiltotta a további jogsértéstől. A Sümegi Szó rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy az eset kapcsán Hivatali visszaélés miatt büntetőeljárás is indult.

Minden jog fenntartva © 2019-2021